Rólunk

Egyesületünk 2001 novemberében alakult azzal az eltökélt szándékkal, hogy összefogja a környék terepjárósait, és megpróbálja szervezett formában folytatni azt, amit elotte is, vagyis a közös túrázgatást, versenyeken való részvételt, a terepjáróink ésszeru és céltudatos használatát. Ami azóta új, hogy már második GPS-es versenyünket rendeztük meg, és évenként legalább egyet továbbra is szeretnénk tartani.
Tagjaink csak azok lehetnek, akik tudják tisztelni a természet értékeit, és lehetoség szerint óvják azt és megpróbálnak úgy autózni, hogy a leheto legkevesebb kárt tegyék a növényzetben, vizeinkben. Sokan közülünk tagjani a Katasztrófaelhárítási Csoportnak (KECS), illetve egyesületünk alapító tagja a Magyar Terepjárós Egyesületek Szövetségének (MATESZ).

Távolabbi céljaink országos és nemzetközi túrák, expedíciók szervezése, katasztrófaelhárításban való aktív részvétel, különbözo versenyeken (triál, trophy, GPS, stb.) egyesületi színekben történo szponzorált szereplés. Fontosnak tartjuk a természet tisztaságát, ezért folyamatosan kutatjuk és jelezzük az illetékes hatóságok felé a jelentosebb szennyezéseket.

Kapcsolatban állunk a Csongrád Megyei Katasztrófavédelemmel, a Mentőszolgálattal, Polgárvédelemmel, és szükség esetén segítünk nehezen megközelíthető helyekre eljutni, például hóhelyzet, vagy belvízhelyzet esetén.

Aki úgy érzi, hogy céljainkkal egyetért, és szeretne egy vidám, érdekes társaságba tartozni, jelentkezzen tagjaink sorába a 70/383-4008 telefonon, vagy info(kukac)dort.hu e-mail címen. Éves tagdíjunk 5000 Ft.

Bankszámlaszámunk 12067008-00150114-00100005 (Raiffeisen Bank)
 Katasztrófa Elhárítási Csoport

Egyesületünk tagjai a lehetőségeihez mérten bármikor segítenek kataszrtófa helyzetekben.

Forgalomterelés, keresés, kutatás, vizimentés, nehezem megközelíthető helyekre orvos, élelmiszer szállítása.
Mentőautó kisérete, biztosítása, felszerelés szállítás, segítségnyújtás az árvízi területeken.

Segítségkérés a következő telefonszámokon lehetséges:
Déli Régió: 
1. Tűhegyi Attila 0670-383-4008 (Dort egyesület Elnöke)